Actueel ...


Stichting Welzijn Groesbeek heeft een nieuwe visie: "Iedereen doet mee" en we willen u hier graag over informeren. Hiervoor hebben we in september 2015 een folder samengesteld waarin u er alles over kunt lezen. Wilt u meer weten? U kunt de folder openen door hier te klikken.

Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek


Het Mantelzorgcompliment 2015


Mantelzorgers zijn heel belangrijk voor hun naaste, waar zij voor zorgen: zij geven, onbetaald, langdurige steun, hulp en zorg aan iemand in hun directe omgeving die daar afhankelijk van is. Het geven van mantelzorg is voor veel mensen iets vanzelfsprekends; het is niet iets waar iemand voor kiest, het overkomt je.

De gemeente Groesbeek heeft ook veel waardering voor de mantel-zorgers en heeft daarom het Mantelzorgcompliment ter beschikking gesteld. (Tot en met 2014 werd dat nog door de Overheid gedaan).

Wilt u uw mantelzorger eens bedanken en een cadeautje geven? Dan kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen in de vorm van een mooi boeket bloemen of een cadeaubon.
Alle informatie over het Mantelzorgcompliment, zoals de manier waarop u het kunt aanvragen, kunt u vinden in de folder. Die kunt u openen door hier te klikken. De aanvraag dient vˇˇr 1 december a.s. te zijn ingediend.

Lukt het u niet de aanvraag zelf doen, kunt u ook uw mantelzorger vragen contact op te nemen met het Steunpunt Mantelzorg Groesbeek via het telefoonnummer van SWG : 024 - 397 41 88 (bereikbaar tot 13.00 uur).


Thema-bijeenkomst "Leven met Aandacht"


Op donderdag 26 november a.s.  wordt  de thema-bijeenkomst "Leven met Aandacht" georganiseerd door Indigo en Steunpunt Mantelzorg afdeling Beek-Ubbergen. Wilt u meer weten over deze interessante bijeenkomst? Klik dan hier voor de folder, waar u alle informatie kunt vinden.

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt!
Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl.
U kunt natuurlijk ook bellen met telefoonnummer 06 - 53 76 48 09 of telefoonnummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank.  


Jeugd- en jongerenwerk

Elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.30 uur organiseren wij een kindermiddag in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. Deze middag is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van
4 jaar tot 14 jaar.                                            

Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in! De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen.

De kindermiddag draait geheel op vrijwilligers: goedwillende mensen die graag iets willen betekenen voor zijn of haar kinderen of voor die van anderen.

Om het voortbestaan van de kindermiddag te kunnen waarborgen, willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!!

Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen de kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, co÷rdinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl 

Heel hartelijk dank namens de kinderen van de kinderclub!                                     


Dagbesteding

Veranderingen in Dagbesteding vanaf 1 juli 2015

Zoals u wel bekend zal zijn, is er per 1 januari 2015 door de Overheid veel veranderd in zorg, werk en
welzijn. Daarom heeft de gemeente de dagbesteding vanaf 1 juli 2015 anders georganiseerd.
Alle informatie hierover kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "Ouderenwerk" en daarna
op "dagbesteding" en "Inloop en Ontmoeting".

Dubbel jubileum bij de Dagbesteding!

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat SWG begon met het organiseren van een dagopvang
voor thuiswonende ouderen met onze medewerker Gonny Leenders, die nu 25 jaar in dienst is bij de SWG. Maar ook de vrijwilligers Marianne Janssen-Leenders en Catrien van de Logt-Damen zetten zich al vanaf het eerste uur in voor de dagbesteding dus ook zij vieren dat jubileum. 

Dit dubbele jubileum willen wij niet zomaar voorbij laten gaan! Deze mijlpaal gaan we vieren met de jubilarissen, maar ook met een feestweek voor alle deelnemers van de dagbesteding, waarbij ook de “Inloop en Ontmoeting” van de Kloostertuin wordt betrokken.

Wilt u meer weten over de dagbesteding en "Inloop en Ontmoeting"? Klikt u dan in de linkerkolom op "Ouderenwerk" en daarna op "dagbesteding" en "Inloop en Ontmoeting".
Op die pagina's worden onder meer de verschillende vormen nog wat uitvoeriger uitgelegd.


Eten in Mariendaal

Vindt u het een opgave om voor uzelf alleen thuis te koken en vindt u het leuk om gezellig samen
met anderen te eten? Sinds april 2015 kunt u in Mariendaal “uit gaan eten” en zo genieten van een heerlijke- en gezonde maaltijd.

Deze maaltijden worden bereid door Hofmans Catering.

Het 2- of 3-gangenmenu van de dag wordt voor u ter plekke achter het buffet opgeschept en aan uw tafel geserveerd door onze vrijwillige gastheren en
gastvrouwen. Ook kunt u iets te drinken bestellen.
Spreekt u dit aan en bent u 55 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom!

Als u bereid bent een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen, dan kunt u zich hiervoor opgeven bij SWG:
U kunt bellen naar telefoonnummer 024 – 397 41 88 (op werkdagen bereikbaar tot 13.00 uur) of een mailtje sturen naar info@welzijngroesbeek.nl


Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek


Gezellige Mantelzorgavond

In het kader van de Week van de Mantelzorg organiseerde Steunpunt Mantelzorg Groesbeek op vrijdag 13 november j.l.voor alle mantelzorgers in Groesbeek de jaarlijkse Mantelzorgdag in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. De Week van de Mantelzorg is een landelijk initiatief als extra waardering voor het werk van mantelzorgers. Dankzij subsidie van de gemeente Groesbeek was deze avond voor de mantelzorgers kosteloos.

De feestelijke avond duurde tot ongeveer 22.30 uur. Er waren lekkere hapjes en drankjes, een zangduo, een zangkoor met muziek uit de jaren 70 en een entertainer zorgden voor de vrolijke noot! En aan het einde van de avond was er voor iedereen een "opkikkertje"!

Manteline

De nieuwste editie, oktober 2015, van onze nieuwsbrief is uit, met allerlei informatie voor mantelzorgers en andere ge´nteresseerden. U kunt deze editie van de Manteline lezen door hier te klikken.

Koffie mŔt ...

Op 23 september j.l. was mevrouw Liesbeth Joosten onze gast. Zij is ouderenpsycholoog.
Tijdens deze bijzonder informatieve bijeenkomst werd gesproken over verschillende zaken rondom dementie en de ziekte van Alzheimer. U kunt hier een verslag van deze informatieve middag nalezen door hier te klikken.

Ook de bijeenkomst op 22 oktober j.l. met de logopediste was heel interessant.
Een verslag van deze middag kunt u hier binnenkort vinden.

In november is er een keertje geen Koffie mŔt ...

Wilt u meer informatie over alle activiteiten van het Steunpunt? Klikt u dan in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek". U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek" via telefoonnummer: 06 - 13 85 91 06.
Mark Gr÷ning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl


Sportteam

Vanaf 16 september j.l. is ons Sportteam weer elke woensdag- of vrijdagmiddag op een schoolplein te vinden met de Sportbus!           

Alle basisschoolleerlingen vanaf groep 3 uit heel Groesbeek zijn dan van harte welkom om samen met het sportteam lekker in de buitenlucht te bewegen. Je mag ook komen als het sportteam op een ander schoolplein is als de school waar jij op zit.

Elke week is er sport en spel, soms vrij spelen en altijd een wedstrijdje met gediplomeerde begeleiders op een vertrouwde plaats.
En helemaal gratis voor iedereen!!

Wil je weten waar en wanneer je de sportbus kunt vinden? Klik dan hier voor de flyer.
Meer info over het sportteam kun je ook vinden in de linkerpagina bij "Sport- en spelactiviteiten".

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn.
De gemeente heeft er veel taken bijgekregen. Daarom zijn in Groesbeek vier Sociale Teams gevormd. Meer over deze teams kunt lezen door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl