Actueel ...

Verhuizing kantoor SWG

Per 1 september 2014 is het kantoor van SWG verhuisd. Vanaf deze datum kunt u dus niet meer terecht in het kantoor bij De Mallemolen maar kunt u ons bezoeken in de Baon aan de Stekkenberg 49. Ons telefoonnummer 024 - 397 41 88 en ons emailladres: info@welzijngroesbeek.nl  zijn NIET veranderd.


 

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank. Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie.
De nieuwste editie is uit en kunt u lezen door hier te klikken.

 

Onze gewaardeerde medewerker Anke Jacobs was door haar collega's genomineerd als "Sociaal Werker van het jaar".

Helaas is zij niet uitgekozen tot de top 3, maar zij kreeg op 19 november jl. wel een heerlijke taart aangeboden!

 

 

 

 

 


Sinterklaas in het voorzieningenhart Op de Heuvel

Op zondag 30 november a.s. komt Sinterklaas met zijn pietermannen naar Groesbeek Noord! De Sint wordt tussen 14.00 uur en 15.30 uur verwacht in het nieuwe voorzieningenhart Op de heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes kunt u bellen naar 06 – 31 06 94 43 (werkgroep Groesbeek-Noord).
Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar! Het belooft een waar spektakel te worden en zelfs de burgemeester is van de partij!
Alle kinderen zijn welkom op deze gezellige middag!Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt ... Trees Lemmens van het WMO-loket

In oktober en november staat Koffie mèt … in het teken van de veranderingen in zorg en het nieuwe gemeentebeleid dat op 1 januari 2015 in gaat. Zo was tijdens Koffie met …. van
23 oktober jl. Ernest Jansen van SWG en het Sociaal Team Groesbeek Noord en Heilig Landstichting te gast. Hij vertelde onder meer over het Sociaal Team.
Een verslag van die informatieve middag kunt u hier nalezen.

Op maandag 24 november a.s. om 14.00 uur kunt u een kopje koffie komen drinken met Trees Lemmens van het WMO-loket. Zij komt vertellen over de gevolgen die het nieuwe beleid voor u kunnen hebben. Misschien heeft u vragen over de WMO en over veranderingen die komen gaan nu de gemeente verantwoordelijk wordt voor de ouderenzorg die via de AWBZ loopt en de jeugdzorg: wanneer u bijvoorbeeld een zorgindicatie heeft die toegekend is voor een lange periode en u vraagt zich af of die nog wel geldig blijft in 2015, of u heeft een vraag over de mogelijkheden voor dagbesteding. En waar moet je met welke vragen zijn en is in 2015 wel alles klaar voor de nieuwe regelingen?

U bent van harte welkom op dit koffie-uurtje van Steunpunt Mantelzorg in de Mallemolen, Kloosterstraat 11. U kunt er uw vragen kwijt, maar u kunt ook gewoon komen luisteren en – gratis - een kopje koffie komen drinken!

Wanneer u de zorg hebt voor een naaste is dat een taak die u overkomt. Dat is niet altijd gemakkelijk. U hebt de zorg op u genomen omdat het uw partner is of een nabij familielid en u wilt iemand niet in de steek laten. Meestal krijgt iemand die zorg onverwacht, omdat de nabije persoon een ziekte of een beperking krijgt. Het lijkt vanzelfsprekend om dan zorg te verlenen en u denkt niet na over wat het kost. Het kan dan fijn zijn om informatie te krijgen over allerlei zaken waar u mee te maken hebt wanneer je voor iemand zorgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Mantelzorgtelefoon: 06 – 13 85 91 06; Mark Gröning of
Frans Jongeneel nemen de telefoon op. Kijkt u ook eens in de linkerkolom bij “Steunpunt Mantelzorg”.
Koffie mèt... is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg Groesbeek en wordt maandelijks georganiseerd met
steeds wisselende gasten.

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Al langere tijd wordt er veel over gesproken en staat er veel over in de krant: er zijn veranderingen op komst in de organisatie van zorg, werk en welzijn.
Per 1 januari 2015 draagt de Overheid allerlei taken over naar de gemeenten.
Daarom zijn er binnen de MUG-gemeenten vier Sociale Teams opgericht :
- Millingen aan de Rijn, Kekerdom en Leuth, telefoonnummer 06-13 13 04 30, 
- Groesbeek Noord en Heilig Landstichting, telefoonnummer 06 - 13 13 04 28, 
- Groesbeek Zuid, De Horst en De Breedeweg, telefoonnummer 06 -13 13 04 29,
- Ubbergen, Beek, Berg en Dal, Ooij, Persingen en Erlecom, telefoonnummer 06 - 13 13 04 26.
Meer informatie over de Sociale Teams kunt u vinden op de websites www.mugaanzet.nl en www.sociaalteamgroesbeek.nl of door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".


Ouderenwerk

Actief ouder worden

Door ingrijpende veranderingen in de zorg wordt een steeds groter beroep gedaan op mensen om zichzelf te kunnen redden. Door het ouder worden is dat niet altijd even makkelijk! In samenwerking met ROC ’t Achterom wil Stichting Welzijn Groesbeek mensen daarin ondersteunen.

Gedurende 2 maanden zijn er 4 bijeenkomsten waarin we praten over wat het ouder worden voor jou betekent, wat je graag zou willen en wat jou daarbij kan helpen. Samen met anderen ga je op zoek naar de mogelijkheden, om zo zelfredzaam mogelijk ouder te worden en zelf de regie te houden.

We zijn op 19 november jl. begonnen en de deelnemers waren erg enthousiast. Daarom starten we in het voorjaar van volgend jaar met een nieuwe groep.  Voor vragen en aanmelding kunt u bellen naar
Anke Jacobs, telefoonnummer 06 -12 86 75 74 of mailen naar : a.jacobs@welzijngroesbeek.nl


Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur! Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".