Actueel ...


          


School's cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".


Avondvierdaagse 2015

Zet vast in je agenda : op 1, 2, 3 en 4 juni a.s. kan iedereen weer meewandelen met de avondvierdaagse in Groesbeek. De wandelingen voeren langs de mooiste plekjes van het bosgebied rondom Groesbeek! Het startbureau is dit jaar in het Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.

De wandelafstanden zijn: 5, 10 en 15 km. Inschrijven kan op 1 juni vanaf 15.00 uur. De starttijd is elke dag tussen 17.00 en 19.00 uur. Op 4 juni zal het wel bekende orkest ALDÖRUM zorgen voor stemmige muziek.        Voor meer informatie kunt u mailen naar : avondvierdaagsegroesbeek@hotmail.com.                                                 Jullie doen toch ook weer mee ?!!!


Sport- en spelactiviteiten


Koningsspelen in Groesbeek

Op vrijdag 24 april a.s. vindt een uniek evenement plaats! Want dan worden in Groesbeek de koningsspelen georganiseerd in de vorm van een sportdag.
Dit evenement zal plaatsvinden op het sportpark van de voetbalvereniging De Treffers
Deze dag is bijzonder omdat alle basisscholen uit Groesbeek met de bovenbouw hier
aan deelnemen. In totaal zullen er 800 kinderen meedoen aan de sportdag!

Tijdens de sportdag zullen een aantal verenigingen clinics verzorgen: zo worden er een aantal balsporten behandeld zoals voetbal door De Treffers, korfbal door De Horst, handbal door Groesbeeks Glorie, volleybal door Ikaros en ook de slagspelen badminton en tennis komen aan bod. Dans en turnen worden gegeven door danscentrum ElinePro en Turnvereniging Hazenkamp. Er zullen ook clinics worden gegeven waarbij de kinderen echt fysiek bezig zijn, zoals de judo clinic door Judo Groesbeek en de clinic, die door Total Spirit wordt verzorgd. De sportdag wordt vastgelegd door Omroep Groesbeek. Een compilatie van de dag zal na de koningsspelen worden uitgezonden.

Vanuit het Sportteam Groesbeek gaan wij ervoor om een actieve sportdag te organiseren waarbij alle kinderen lekker bewegen!


Huttenbouwdag Stekkenberg

Op woensdag 13 mei 2015 wordt er weer een huttenbouwdag georganiseerd in het Avonturenbos! Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen dan de hele dag bouwen aan hun eigen hut, maar er zijn nog veel meer extra activiteiten, onder andere een leuk estafetteparcours. Meer informatie over deze superdag kun je vinden door in de linkerkolom te klikken op "Sport- en spelactiviteiten".


Zomervoetval bij de Treffers

Op woensdag 27 mei 2015 gaat het zomervoetbal van start!
Er wordt 8 keer wekelijks gespeeld van 19.00 uur tot 20:30 uur. Meer info volgt!


E-bikedag voor senioren

Op dinsdag 12 mei a.s. van 9.00 uur tot 16.00 uur is er voor de fietsende senioren een e-bikedag in en rond het Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39 in Groesbeek. Zowel senioren met een eigen elektrische fiets als senioren, die belangstelling hebben voor een e-bike, zijn van harte welkom! U moet zich wel aanmelden; dat kan tot 28 april a.s. Deelname is gratis!

De fietsersbond, Stichting Welzijn Groesbeek en het regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland bieden u deze dag aan in samenwerking met de gemeente Groesbeek. Zo willen wij mensen helpen zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en plezierig te blijven fietsen.U ontvangt een uitgebreide informatiemap en deelnemerscertificaat, er wordt gezorgd voor koffie, thee en een lunch.

Wat is er te doen?

- Fietskeuring door Bikelife te Groesbeek - Testrit op diverse e-bikes
  (elektrische fietsen)
- Presentatie over veilig fietsen op een e-bike
- Presentatie over een aanschaf van een e-bike
- Fietsgym door een beweegdocent
- Fietsvaardigheidsparc ours
- Gezamenlijke fietstocht.

Aanmelden
Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers dus wees er snel bij! Aanmelden kan tot uiterlijk 28 april a.s. via de website van de fietsersbond : www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Heeft u geen internet?
Stuurt u dan een brief naar de Fietsersbond, t.a.v. Fietsschool, Antwoordnummer 4309,  3500 VE Utrecht.
Vermeld in die brief uw naam, adres, leeftijd, man/vrouw, of u een gewone- of elektrische fiets heeft en of u al of niet WA-verzekerd bent.

Wilt u meer weten? Belt u dan met de fietsersbond, telefoonnummer 030 – 291 81 71.
Dus bent u geïnteresseerd in de e-bike of heeft u er al een : kom dan naar de e-bikedag!! 

Steunpunt Mantelzorg MUG

Nieuws

De nieuwe editie van onze nieuwsbrief Manteline is uit, vol met interessante informatie voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden! U kunt deze nieuwe uitgave van de Manteline lezen door hier te klikken. 
Bekijkt u ook eens ons activiteitenoverzicht! Deze vindt u door hier te klikken.

Koffie mèt … De Zonnebloem

Tijdens de bijeenkomst van Koffie mèt ... op 19 maart j.l. was mevrouw Trees Lemmers van 
het Wmo-loket in Groesbeek onze gast. Een verslag van deze bijeenkomst, waarin de voortgang van de grote veranderingen op dat gebied ter sprake kwam, kunt u hier toon HTML-versie van het document nalezen.

De volgende Koffie mèt ... is op woensdag 22 april  a.s. Die middag zal er iemand van
De Zonnebloem te gast zijn, die onder meer zal uitleggen wat deze organisatie allemaal doet en hoe die activiteiten kunnen helpen om mantelzorgers te ontlasten.

Zoals altijd bent u van harte welkom op dit koffie-uurtje van 14.00 uur tot 15.30 uur in
De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U bent van harte welkom om uw vragen te stellen, maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Het kopje koffie of thee is gratis. Koffie mèt... is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg MUG en wordt maandelijks georganiseerd met steeds wisselende gasten.

Meer informatie over Koffie mèt ... en alle andere activiteiten van het Steunpunt kunt u vinden in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg MUG" . U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg MUG via telefoonnummer 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl

Training voor Mantelzorgers "Moed doet Goed"

De Radboud Zorgacademie start op 15 mei 2015 een training voor mantelzorgers, getiteld “Moed doet Goed”.

De training gaat over bemoediging geven én ontvangen. Bemoediging is elke vorm van aandacht die anderen of onszelf moed of kracht geeft. Als mantelzorger geeft u véél, en dat doet u graag. Hoe blijft u daarbij ook zelf goed in balans? Dat is de centrale vraag die u in vijf praktische bijeenkomsten gaat verkennen.

Meer informatie vindt u in de brochure, die door de RadboudAcademie hierover is samengesteld. Deze opent u door hier te klikken.


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur!
Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl.

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn.
De gemeente heeft er veel taken bijgekregen. Daarom zijn in Groesbeek vier Sociale Teams gevormd. Meer over deze teams kunt lezen door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl.