Actueel ...


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat
uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt
via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of tel. 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank.

 

Let op : tijdens de zomervakantie zijn er andere openingstijden!  In die periode

kunt u contact opnemen met het vrijwilligerssteunpunt op de volgende dagen :

22, 24 , 29, 31 juli en 19 augustus.
Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie. De nieuwste editie is net uit en kunt u lezen door hier te klikken.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. De tijdsinvestering is gemiddeld 1½ tot 2 uur per week gedurende anderhalf jaar. Mentoren kunnen zich gedurende het hele jaar aanmelden.

Meer info over dit project kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "School's cool".Wilt u meer weten of wilt u zich direct aanmelden als mentor, neem dan contact op met Wikke Raijmakers van Stichting Welzijn Groesbeek: email w.raymakers@welzijngroesbeek.nl, telefoonnummer 06 - 12 32 09 74.


Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt ....

Tijdens de laatste Koffie mèt ... voor de zomerstop hadden we op 23 juni jl. Margret Arts te gast. Zij is coördinator bij het Inloophuis Groesbeek. Het Inloophuis is er voor iedereen die direct of indirect met de gevolgen van kanker of een andere ernstige ziekte te maken heeft, dus ook voor familieleden, vrienden, nabestaanden, ex-patiënten en natuurlijk ook voor mantelzorgers. Het was een inspirerende middag, waarvan u hier een verslag kunt lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Groesbeek: telefoonnummer 06 - 13 85 91 06; Mark Gröning of Frans Jongeneel nemen de
telefoon op. Kijkt u ook eens in de linkerkolom bij  Steunpunt Mantelzorg en klik daar op "Koffie met ...  

De eerstvolgende Koffie mèt .... na de vakantie zal zijn op 24 september a.s. Wie dan onze gast zal zijn, is nog een verrassing. Houd hiervoor onze website en het Groesbeeks Weekblad in de gaten!

Inmiddels is ook de nieuwste editie van onze nieuwsbrief voor mantelzorgers, de Manteline, uitgenomen. Deze kunt u lezen door hier te klikken. Deze Manteline en alle eerdere versies kunt u ook nalezen door in de linkerkolom te klikken op "Steunpunt Mantelzorg" en dan op " Manteline" .


Burendag 2014

LET OP: vanaf 16 juni is het weer mogelijk om een bijdrage aan te vragen
voor Burendag. Dit jaar wordt Burendag gevierd op 27 september a.s.
In samenwerking met Douwe Egberts wordt er sinds 2006 jaarlijks landelijk aandacht besteed aan Burendag. Door middel van Burendag wil het Oranjefonds de samenhang tussen buren en groepen mensen bevorderen.

Via onderstaande link komt u op de website van Burendag waar u vanaf 16 juni de bijdrage kunt aanvragen: burendag 2014


Avondvierdaagse 2014

Op maandag 2 juni jl. gingen ruim   1.000 enthousiaste wandelaars, waaronder veel kinderen, weer van start voor de jaarlijkse avondvierdaagse.

Niet alleen inwoners uit Groesbeek  doen mee maar ook wandelaars uit omringende plaatsen. Sommigen zeggen zelfs dat het de mooiste avondvierdaagse van het land is!
De routes van de avondvierdaagse voeren dan ook elk jaar weer langs de mooiste plekjes van het bosgebied rondom Groesbeek!

Het weer werkte dit jaar ook mee. Alleen de wandelaars op de langere afstanden kwamen op woensdag tijdens de laatste kilometers in een enorme hoosbui terecht! Maar iedereen ging donderdag fris en fruitig op weg om de felbegeerde medaille binnen te halen!

Op de laatste dag zorgde het welbekende orkest ALDÖRUM in De Baon voor stemmige muziek en op verzoek van de organisatie hadden velen zich die laatste dag in het oranje gestoken als opwarmertje voor het komende WK voetbal. Dat alles maakte de intocht extra vrolijk!
 

 

Zoals altijd was De Baon weer prachtig versierd!


Overigens was het de laatste keer dat het buurtcentrum het bruisende centrum van de avondvierdaagse was;
op 14 juli a.s. sluit het namelijk definitief haar deuren.

We willen graag iedereen, zoals de sponsoren, orkest Aldörum, de politie, de mensen van De Baon en alle vrijwilligers, hartelijk bedanken voor hun hulp en hun inzet!! Samen met alle wandelaars hebben zij
er voor gezorgd dat deze avondvierdaagse weer een prachtig evenement is geworden!!