Actueel ...

Verhuizing kantoor SWG

Per 1 september 2014 is het kantoor van SWG verhuisd. Vanaf deze datum kunt u dus niet meer terecht in het kantoor bij De Mallemolen maar kunt u ons bezoeken in de Baon aan de Stekkenberg 49.

Ons telefoonnummer 024 - 397 41 88 en emailadres info@welzijngroesbeek.nl zijn niet veranderd.


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat
uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt
via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of tel. 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank.

Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie. De nieuwste editie is net uit en kunt u lezen door hier te klikken.


Sportteam

De zomervakantie zit er voor de meesten van ons weer op. Dat betekent dat we op vrijdag 19 september 2014 weer gaan beginnen met onze zaalvoetbal-competitie bij Sporthal Heuvelland. Kijk voor meer info hierover in de linkerkolom bij het onderdeel "Sport- en spelactiviteiten". 


Steunpunt Mantelzorg

Zoals we al voor de vakantiestop meldden, gaan we op woensdag 24 september a.s. om 14.00 uur
weer door met onze bijeenkomsten “Koffie mèt”.  

Dit keer zal het koffie-uurtje er iets anders uitzien dan u van ons gewend bent, want we hebben voor die middag eens geen gast uitgenodigd. De medewerkers van Steunpunt Mantelzorg Groesbeek willen namelijk graag zelf eens in gesprek gaan met de mantelzorgers. Zo willen we graag weten wat u, als mantelzorger, van de afgelopen bijeenkomsten van “Koffie mèt” vond en wat we de komende tijd zouden moeten gaan doen.

We nodigen dan ook alle mantelzorgers uit Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen van harte hiervoor uit en zien u dan ook graag op 24 september a.s. in de Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek. De toegang en het kopje koffie/thee zijn zoals altijd gratis.

Voor meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg Groesbeek kunt u bellen naar tel.nummer 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Frans Jongeneel nemen de telefoon op. Kijkt u ook eens in de linkerkolom bij Steunpunt Mantelzorg en klik daar op "Koffie met ... Daar vindt u onder meer een overzicht van de gasten, die wij de
afgelopen tijd hebben uitgenodigd en vindt u verslagen van wat er zoal besproken is.
Zeker de moeite waard om eens na te lezen!

 

Afscheid Patty Veldhuis

Onze toegewijde jeugd- en jongerenwerker Patty Veldhuis zet een nieuwe stap in haar leven en heeft daarom per 1 september 2014 onze organisatie verlaten.

We vinden het jammer dat ze weggaat, maar we gunnen haar ook nieuwe kansen.

Namens iedereen van SWG wensen we Patty veel succes en geluk voor de toekomst! 

 


Veranderingen in welzijn en zorg

Al langere tijd wordt er veel over gesproken en staan er allerlei berichten in de krant: de organisatie van welzijn en zorg in Nederland gaat veranderen. Want de overheid wil namelijk naar de zogenaamde “participatiemaatschappij”
en vindt de begrippen zelfredzaamheid en zelfregie erg belangrijk.

Dit betekent dat bewoners van wijken of buurten zo veel mogelijk mee gaan denken over- en werken aan hun woon- en leefomgeving, maar ook in allerlei situaties in het persoonlijke leven.

Per 1 januari 2015 krijgen alle gemeenten nieuwe taken op het gebied van (jeugd)zorg, ondersteuning, werk en passend onderwijs voor mensen die het op eigen kracht niet (geheel) redden. Tegelijk is er minder geld voor de uitvoering van deze taken. Dat vraagt een nieuwe manier van denken en doen van de gemeenten, inwoners én professionals.

Wat deze veranderingen in de praktijk gaan betekenen, is voor veel mensen nog onduidelijk.
Zij zitten met vragen zoals:
- Welke zorg en ondersteuning krijg ik in mijn gemeente in 2015?
- Waar kan ik terecht met mijn eigen ideeën over welzijn en zorg?
- Kan ik straks nog naar een verzorgingshuis?
- Hoe wordt de jeugdzorg geregeld?
- Hoe organiseert de gemeente straks de maatschappelijke ondersteuning, werk en passend onderwijs?

Ook voor ons, als Stichting Welzijn Groesbeek, hebben deze wijzigingen natuurlijk veel gevolgen.
Graag willen we u in de komende tijd informeren via onze website.

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. De tijdsinvestering is gemiddeld 1½ tot 2 uur per week gedurende anderhalf jaar. Mentoren kunnen zich gedurende het hele jaar aanmelden.

Meer info over dit project kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "School's cool".Wilt u meer weten of wilt u zich direct aanmelden als mentor, neem dan contact op met Wikke Raijmakers van Stichting Welzijn Groesbeek: email w.raymakers@welzijngroesbeek.nl, telefoonnummer 06 - 12 32 09 74.


Burendag 2014

LET OP: vanaf 16 juni is het weer mogelijk om een bijdrage aan te vragen
voor Burendag. Dit jaar wordt Burendag gevierd op 27 september a.s.
In samenwerking met Douwe Egberts wordt er sinds 2006 jaarlijks landelijk aandacht besteed aan Burendag. Door middel van Burendag wil het Oranjefonds de samenhang tussen buren en groepen mensen bevorderen.

Via onderstaande link komt u op de website van Burendag waar u vanaf 16 juni de bijdrage kunt aanvragen: burendag 2014