Actueel ...

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt. Klik hiervoor op deze link vrijwilligerssteunpunt . Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft, neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl  of via telefoonnummers 024 - 348 86 17 of 06 - 53 76 48 09.

Link naar de vacaturebank

Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt...

De volgende bijeenkomst zal zijn op woensdag 23 april a.s. U kunt uw vragen stellen in dit koffie-uurtje, maar u kunt ook gewoon komen luisteren! We beginnen om 14.00 uur en het koffie-uurtje eindigt rond 15.00 uur. De toegang en het kopje koffie zijn gratis. Wie er die middag te gast zal zijn ?? Houd het Groesbeeks Weekblad in de gaten! U bent van harte welkom!

Meer info over Koffie mèt ... kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "Steunpunt Mantelzorger" en vervolgens op "Koffie mèt ... ". Daar kunt u onder meer een verslag lezen van eerdere bijeenkomsten.
Voor meer informatie over het Steunpunt kunt u terecht bij Marjon Galdermans.
Zij is telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer nummer 06 - 21 21 32 24 of
via e-mail : m.galdermans@welzijngroesbeek.nl  U kunt ook contact opnemen met de Mantelzorgtelefoon:
telefoonnummer 06-13 85 91 06, vraagt u dan naar Mark Gröning of Frans Jongeneel.

De Nationale Sportweek

Van 19 tot en met 26 april a.s. wordt, in samenwerking met het NOC* NSF, alweer de elfde Nationale Sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland : in 2013 werden er landelijk 7.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 870.000 Nederlanders deelnamen! Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen!

Dat sport en bewegen goed is voor de gezondheid en welzijn is bekend. Om iedereen te laten ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten, worden tijdens de Nationale Sportweek allerlei activiteiten georganiseerd. Ook in Groesbeek is ons sportteam druk aan de slag met de voorbereidingen. Hieronder staan al wat activiteiten, die gepland staan:

De kick-off van de Nationale Beweegweek zal zijn op woensdag 16 april a.s. Vanaf 12.00 uur is er een gezamenlijke dans op het gemeenteplein voor het gemeentehuis. De kinderen van een aantal basisscholen van Groesbeek hebben deze dans voorbereid. Natuurlijk zijn ouders, familie, vrienden, buurtbewoners van harte welkom om deze dans te komen bewonderen. Na de dans zullen er  tot 15.00 uur op het gemeenteplein allerlei sportactiviteiten zijn. Deze dag is geheel gratis.

Tennis

Op dinsdag 22 april en donderdag 24 april a.s. organiseren we een tennistoernooi voor kinderen en jongeren
van 8 t/m 23 jaar. We maken meerdere groepen, ingedeeld per leeftijdscategorie. Het tennistoernooi duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur en wordt gehouden op het Tennisterrein bij de Lubert in Groesbeek. Deelname is gratis.
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Niek Hermans:  n.hermans@kindercentrum-domino.nl

Sportdag

Ook dit jaar organiseren we weer een sportdag voor de kinderen van de basisscholen in Groesbeek. Op woensdag 23 april a.s. ben je vanaf 13.30 uur welkom op het veldje tegenover supermarkt Jumbo aan de Gooiseweg (naast De Meent). Ook dit jaar hebben we een leuk programma met o.a. skate-les, ren je rot, de stormbaan en nog vele andere sportactiviteiten. Om 16.00 uur zullen we de dag sportief afsluiten. Deelname is gratis.

Huttenbouwdag 2014

De Huttenbouwdag 2014 is op donderdag 1 mei a.s.. De kinderen zijn vanaf 09.30 uur welkom in het Avonturenbos waar om 10.00 uur met het programma zal worden gestart. Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een prijsuitreiking waar ouders, familie en vrienden van harte welkom zijn! De hele dag staat in het teken van bouwen zonder spijkers of hamers. Ook wordt er een sportprogramma aangeboden. Je kunt je voor deze dag opgeven via een aanmeldingformulier. Dit aanmeldingsformulier kun je bij Buurtcentrum De Baon ophalen.
De kosten voor deze huttenbouwdag zijn € 3,- . Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Henk Klaassen via email natuurlijkhenk@gmail.com.

Daarnast zijn er nog de volgende activiteiten:
- 25-04-2014 van 19.00- 21.00 uur : Zaalvoetbal voor jongeren van 15 t/m 20 jaar in sporthal Heuvelland;
- 07-05-2014 van 15.30 - 17.00 uur: Sporten in het Avonturenbos voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
* ALLEEN VOOR KINDEREN VAN DOMINO: 29-04-2014 : BSO sportdag Voetbal vereniging Achilles.
Al deze activiteiten zijn gratis!

Héél veel leuke, sportieve activiteiten, dus !! Daar is vast iets bij wat jij leuk vindt ! We zien je graag !!

Survival kamp

Ook dit jaar gaan we weer op survival kamp en wel op 27 mei t/m 28 mei a.s.  Ben je tussen 8 en 12 jaar?
Dan kun je je opgeven voor dit survival kamp vol activiteiten: we gaan o.a. tokkelen, survivalbaan, vlotten bouwen en nog veel meer. Opgeven kan tot 16 mei a.s. en alleen via een email door de ouder(s). Wees er snel bij, er is maar beperkt plaats! De kosten voor dit kamp zijn € 10,-. Op 27 mei word je om 11.00 uur verwacht bij Markant outdoor centrum in Braamt. Op 28 mei mag je om 12.30 uur weer worden opgehaald. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar p.veldhuis@welzijngroesbeek.nl

Ook voor meer info over al deze activiteiten kun je contact opnemen met Patty Veldhuis: tel. 06-13 94 26 78,
email: p.veldhuis@welzijngroesbeek.nl of met Mario de Zeeuw: tel. 06 - 12 32 09 67, email : m.de.zeeuw@welzijngroesbeek.nl.

Sport- en spelactiviteiten

 

Ons sportteam gaat er elke week met de sportbus op uit om samen met de basisschoolleerlingen lekker te gaan sporten!

Wil je weten waar en wanneer ze actief zijn? Klik hier voor het schema!

Meer informatie over deze sportmiddagen kun je ook vinden in de linkerkolom bij "Sport- en spelactiviteiten". Klik daar bij het hoofdstuk "Move, play and have fun". 

 

Sociaal Werk doe je samen met Sociaal Werkers

Onder deze titel is in februari 2014 een landelijke campagne gestart om de belangrijke rol van sociaal werkers in de samenleving meer onder de aandacht te brengen.

Want sociaal werkers zijn de verbindende factor tussen zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk. Hun grootste kwaliteit is dat zij mensen helpen om op eigen benen te staan en mee te doen in de samenleving. In de regeringsplannen worden veel sociale taken overgeheveld naar de gemeenten en wordt er ook steeds meer nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van mensen. Sociaal werkers vormen daar een heel belangrijke schakel in en die rol wordt dus steeds belangrijker.

Mensen, die al eens hulp van een sociaal werker kregen, weten wel dat hun werk het verschil maakt, maar voor anderen is dat niet altijd zo zichtbaar. Reden genoeg dus om hier eens extra aandacht aan te besteden!

Er is een duidelijke, overzichtelijke brochure samengesteld, waarin u nader kunt kennismaken met de sociaal werkers in al hun diversiteit.
Wij nodigen u van harte uit deze brochure eens door te lezen! U komt vast zaken tegen, die u nog niet wist van sociaal werkers! Om de brochure te openen, kunt u hier klikken.

 

Avondvierdaagse

 

Zet het vast op de kalender : van 2 juni tot met 5 juni a.s. kan iedereen weer deelnemen aan de AVONDVIERDAAGSE!

Jij doet toch ook weer mee ?? Meer info volgt!

 

Vrijwilligerssteunpunt

De vrijwilliger in het zonnetje

Op 7 december 2013 werd internationaal aandacht besteed aan het grote belang van vrijwilligerswerk.
Ook in Groesbeek vinden we vrijwilligerswerk uiteraard enorm belangrijk. Daarom had de gemeente en het vrijwilligerssteunpunt van SWG een bijzondere bijeenkomst georganiseerd in ‘t Trefpunt in de Meent, waarbij
ook wethouder Pim Spaan aanwezig was. Een impressie van deze avond kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "Vrijwilligerssteunpunt" en daarna op "De vrijwilliger in het zonnetje".

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan?

Kijk eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt. Klik hiervoor in de linkerkolom op "vrijwilligerssteunpunt". Hier vindt u ook onze nieuwsbrief met allerlei interessante informatie. Graag nodigen wij u uit om deze eens door te lezen.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek, dan bent u van harte welkom op dinsdagochtend tussen
10.00 - 12.00 uur in de Meent. Ook kunt u het vrijwilligerssteunpunt bereiken via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl  of via telefoonnummers 024 - 348 86 17 of 06 - 53 76 48 09.