Actueel ...


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat
uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt
via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of tel. 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank.

Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie. De nieuwste editie is net uit en kunt u lezen door hier te klikken.

 

Afscheid Patty Veldhuis

Onze toegewijde jeugd- en jongerenwerker Patty Veldhuis zet een nieuwe stap in haar leven en gaat daarom per 1 september a.s. onze organisatie verlaten.

We vinden het jammer dat ze weggaat, maar we gunnen haar ook nieuwe kansen.

Namens iedereen van SWG wensen we Patty veel succes en geluk voor de toekomst!

 

 

 

Veranderingen in welzijn en zorg

Al langere tijd wordt er veel over gesproken en staan er allerlei berichten in de krant: de organisatie van welzijn en zorg in Nederland gaat veranderen. Want de overheid wil namelijk naar de zogenaamde “participatiemaatschappij”
en vindt de begrippen zelfredzaamheid en zelfregie erg belangrijk.

Dit betekent dat bewoners van wijken of buurten zo veel mogelijk mee gaan denken over- en werken aan hun woon- en leefomgeving, maar ook in allerlei situaties in het persoonlijke leven.

Per 1 januari 2015 krijgen alle gemeenten nieuwe taken op het gebied van (jeugd)zorg, ondersteuning, werk en passend onderwijs voor mensen die het op eigen kracht niet (geheel) redden. Tegelijk is er minder geld voor de uitvoering van deze taken. Dat vraagt een nieuwe manier van denken en doen van de gemeenten, inwoners én professionals.

Wat deze veranderingen in de praktijk gaan betekenen, is voor veel mensen nog onduidelijk.
Zij zitten met vragen zoals:
- Welke zorg en ondersteuning krijg ik in mijn gemeente in 2015?
- Waar kan ik terecht met mijn eigen ideeën over welzijn en zorg?
- Kan ik straks nog naar een verzorgingshuis?
- Hoe wordt de jeugdzorg geregeld?
- Hoe organiseert de gemeente straks de maatschappelijke ondersteuning, werk en passend onderwijs?

Ook voor ons, als Stichting Welzijn Groesbeek, hebben deze wijzigingen natuurlijk veel gevolgen.
Graag willen we u in de komende tijd informeren via onze website.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. De tijdsinvestering is gemiddeld 1½ tot 2 uur per week gedurende anderhalf jaar. Mentoren kunnen zich gedurende het hele jaar aanmelden.

Meer info over dit project kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "School's cool".Wilt u meer weten of wilt u zich direct aanmelden als mentor, neem dan contact op met Wikke Raijmakers van Stichting Welzijn Groesbeek: email w.raymakers@welzijngroesbeek.nl, telefoonnummer 06 - 12 32 09 74.


Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt ....

Tijdens de laatste Koffie mèt ... voor de zomerstop hadden we op 23 juni jl. Margret Arts te gast. Zij is coördinator bij het Inloophuis Groesbeek. Het Inloophuis is er voor iedereen die direct of indirect met de gevolgen van kanker of een andere ernstige ziekte te maken heeft, dus ook voor familieleden, vrienden, nabestaanden, ex-patiënten en natuurlijk ook voor mantelzorgers. Het was een inspirerende middag, waarvan u hier een verslag kunt lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Groesbeek: telefoonnummer 06 - 13 85 91 06; Mark Gröning of Frans Jongeneel nemen de
telefoon op. Kijkt u ook eens in de linkerkolom bij  Steunpunt Mantelzorg en klik daar op "Koffie met ...  

De eerstvolgende Koffie mèt .... na de vakantie zal zijn op 24 september a.s. Wie dan onze gast zal zijn, is nog een verrassing. Houd hiervoor onze website en het Groesbeeks Weekblad in de gaten!

Inmiddels is ook de nieuwste editie van onze nieuwsbrief voor mantelzorgers, de Manteline, uitgenomen. Deze kunt u lezen door hier te klikken. Deze Manteline en alle eerdere versies kunt u ook nalezen door in de linkerkolom te klikken op "Steunpunt Mantelzorg" en dan op " Manteline" .


Burendag 2014

LET OP: vanaf 16 juni is het weer mogelijk om een bijdrage aan te vragen
voor Burendag. Dit jaar wordt Burendag gevierd op 27 september a.s.
In samenwerking met Douwe Egberts wordt er sinds 2006 jaarlijks landelijk aandacht besteed aan Burendag. Door middel van Burendag wil het Oranjefonds de samenhang tussen buren en groepen mensen bevorderen.

Via onderstaande link komt u op de website van Burendag waar u vanaf 16 juni de bijdrage kunt aanvragen: burendag 2014