Actueel ...


Hoewel een witte Kerst er dit jaar waarschijnlijk niet in zit, zijn de donkere dagen voor Kerst wel echt aangebroken! Mensen kijken aan het einde van het jaar vaak terug - wat is er allemaal gebeurd - maar kijken ook al vooruit. 

Zo zal de samenvoeging van de gemeenten Groesbeek, Ubbergen
en Millingen aan de Rijn per 1 januari a.s. ingaan. Ook zijn de veranderingen in zorg, werk en welzijn natuurlijk een onderwerp dat velen bezighoudt en waar ook wij, bij SWG, veel mee te maken gaan krijgen.

Ondanks alle veranderingen kijken wij optimistisch en positief naar
de toekomst, want veranderingen brengen ook nieuwe kansen.

Namens alle medewerkers van SWG wensen wij u allen fijne Kerstdagen toe en veel geluk, plezier en gezondheid voor 2015!

In de periode tussen 22 december en 2 januari a.s. is ons kantoor alleen op maandag 22 december en maandag 29 december tussen 9.00 uur en 13.00 uur te bereiken via ons telefoonnummer 024 - 397 41 88.
Alleen op deze dagen kunt u wijzigingen voor Tafeltje Dekje doorgeven.
Voor calamiteiten betreffende de alarmering kunt u contact opnemen met de storingsdienst onder
het volgende telefoonnummer 06 - 536 408 44.


In beweging om vallen te voorkomen

Vanuit het Radboud Universiteit Medisch Centrum is men gestart met een onderzoek naar het voorkomen van vallen door bewegingstraining voor 60-plussers. Hiervoor zijn zij op zoek naar deelnemers. Wilt u weten of u kunt meedoen? Klik voor meer informatie hier.


Samenwerking SWG met Stuw

Met ingang van 1 oktober 2014 is een bestuurlijke fusie tussen SWG en Stuw (Overbetuwe) gerealiseerd en is een intensieve samenwerking gestart. Wij houden u de komende tijd via onze website op de hoogte van deze ontwikkelingen. Meer over deze samenwerking kunt u nu al vinden door in de linkerkolom te klikken op "Over SWG" en vervolgens op
"de organisatie".


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank. Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie.
De nieuwste editie is uit en kunt u lezen door hier te klikken.

 

Onze gewaardeerde medewerker Anke Jacobs was door haar collega's genomineerd als "Sociaal Werker van het jaar".

Helaas is zij niet uitgekozen tot de top 3, maar zij kreeg op 19 november jl. wel een heerlijke taart aangeboden!

 

 

 

 

 


Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel op het gebied van zorg, werk en welzijn. De gemeenten krijgen er taken bij die nu nog via de AWBZ geregeld zijn. Volgens de nieuwe Participatiewet worden gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk of een dagbesteding. 


Zoals u de afgelopen tijd al in de informatiebulletins van de MUG-gemeenten in onder meer Het Groesbeeks Weekblad heeft kunnen lezen, wordt vanaf
1 januari a.s. de rol van de Sociaal Teams belangrijk. Binnen de MUG-gemeenten zijn vier Sociaal Teams opgericht :
- Groesbeek Noord en Heilig Landstichting, telefoonnummer 024 - 301 37 41, 
- Groesbeek Zuid, De Horst en De Breedeweg, telefoonnummer 024 - 301 37 42,
- Millingen aan de Rijn, Kekerdom en Leuth, telefoonnummer 024 - 301 37 43
- Ubbergen, Beek, Berg en Dal, Ooij, Persingen en Erlecom, telefoonnummer 024 - 301 37 44. 
De teams zijn op hun telefoonnummer te bereiken van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoren
(behalve op feestdagen).

Voor meer informatie over de Sociaal Teams kunt u terecht op de website www.mugaanzet.nl maar ook op de website www.sociaalteamgroesbeek.nl of door in de linkerkolom te klikken op "Sociaal Teams".


Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt ... 

Ook Koffie mèt ... stond in oktober en november in het teken van de veranderingen in zorg en het nieuwe gemeentebeleid dat op 1 januari 2015 in gaat. Zo was tijdens Koffie met …. van 23 oktober jl. Ernest Jansen van SWG en het Sociaal Team Groesbeek Noord en Heilig Landstichting te gast. Hij vertelde onder meer over het Sociaal Team.
Een verslag van die informatieve middag kunt u hier nalezen.

Op 24 november jl. hadden we Trees Lemmens van het WMO-loket Groesbeek te gast.
Zij vertelde over de gevolgen die het nieuwe beleid voor u kunnen hebben. Ook van deze middag kunt u hier een verslag lezen.

Deze Koffie mèt ... was de laatste voor de feestdagen. Maar de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar kunt u nu al in uw agenda zetten: die zal zijn op maandag 19 januari 2015. Zodra het zeker is wie dan onze gast zal zijn, zullen we dat via deze website en onder meer Het Groesbeeks Weekblad bekend maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Mantelzorgtelefoon: 06 – 13 85 91 06; Mark Gröning of
Frans Jongeneel nemen de telefoon op. Kijkt u ook eens in de linkerkolom bij “Steunpunt Mantelzorg MUG”.


Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur! Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".