Actueel ...


Wij zijn verhuisd!

Per 22 februari 2016 zijn wij gevestigd in Breedeweg, in het voormalig buurtcentrum De Körf, Kerkpad 7, 6562 GA Groesbeek. Vanaf deze datum kunt u dus niet meer terecht op de Stekkenberg. Ons telefoonnummer en postbusadres blijven hetzelfde.

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Giro d' Italia en SWG : een bijzondere relatie

Door alle publicaties zal het bij veel mensen inmiddels wel bekend zijn dat op 7 mei a.s. de wielrenners van het internationaal bekende wielerspektakel “Giro d’Italia” ook door onze prachtige omgeving zullen fietsen.
Hierdoor geïnspireerd beginnen drie enthousiaste fietsers, Tim Davits, Wim Houben en Henk Horstink, op 28 april a.s. in Turijn aan een bijzondere fietstocht: via Italië, Frankrijk en België fietsen zij naar Nederland, waarbij ze op 7 mei willen finishen in Groesbeek.

Deze fietstocht heeft drie doelen: lekker gezond bezig zijn en de mooie gemeente Berg en Dal promoten. Volgens de mannen is het derde doel het belangrijkste : een goed doel ondersteunen. Wij, van Stichting Welzijn Groesbeek, voelen ons vereerd en zijn verheugd dat zij ervoor gekozen hebben om de inloopruimten te ondersteunen, die in de gehele gemeente zijn opgezet, zodat, volgens hen “een buurt een buurt kan blijven”. Volgens Wim Houben “gaat al het geld wat opgehaald wordt, naar het buurtwerk van welzijnswerk Groesbeek/Berg en Dal”. Hiervoor is een crowdfundingsactie gestart.

Wilt u meer weten over deze bijzondere tocht en wilt u hen en hun goede doel steunen, ga dan naar http://www.worldofcrowdfunding.com/giroesbeek2016.
Wij willen deze kanjers alvast veel plezier en succes wensen!

Voorstelling “Een indiaan in huis”

Op dinsdag 12 april a.s. organiseert Stichting Welzijn Groesbeek samen met Indigo, een organisatie voor mentale ondersteuning, in het voorzieningenhart "Op de Heuvel" in Groesbeek de voorstelling ‘Indiaan in huis’ van theatergroep Bint. Het is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. De voorstelling is speciaal bedoeld voor mensen uit de gemeente Berg en Dal, die te maken hebben met autisme. Vooral voor ouders, familieleden en naasten van mensen met autisme. Hulpverleners, leerkrachten en andere geïnteresseerden, zijn ook welkom, maar direct betrokkenen hebben voorrang.

Deelname kost € 5,- (inclusief consumptie) en is gratis voor kinderen tot 12 jaar en mensen met minimum inkomen.

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link  : www.trefpuntdemeent.nl.

Mantelzorg Berg en Dal

Vanaf 1 januari 2016 is de naam van "Steunpunt Mantelzorg" veranderd in “Mantelzorg Berg en Dal”. Bij een nieuwe naam en website hoort ook een mooi, nieuw logo; deze ziet u hiernaast.

Daarnaast heeft Mantelzorg Berg en Dal sinds kort een nieuwe, eigen website : www.mantelzorgbergendal.nl. De website is al actief en wordt de komende tijd verder uitgebouwd. Het is de bedoeling dat u vanaf april alle informatie op deze nieuwe website kunt vinden. Tot die tijd kunt u hiervoor terecht op deze website.

Er is ook een nieuw contact- emailadres voor Mantelzorg Berg en Dal, waar u vanaf nu naar toe kunt mailen : info@mantelzorgbergendal.nl.

Nieuwsbrief Mantelzorg Berg en Dal
Ook de nieuwsbrief "Manteline" is vanaf 1 januari jl. in een nieuw jasje gestoken en heet nu "Nieuwsbrief Mantelzorg Berg en Dal". We nodigen u van harte uit om de nieuwste editie, die van februari 2016, te gaan bekijken! Dit kunt u doen door hier te klikken.

Koffie mèt ...
Maandelijks organiseren wij een koffie-uurtje voor mantelzorgers in de Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek, waarbij wel elke maand een andere gast uitnodigen. 
Zo was op 10 maart jl. mevrouw Wikke Raijmakers onze gast. Zij gaf allerlei informatie over "Inloop & Ontmoeting". Een verslag van deze  heel informatieve middag kunt u vinden door hier te klikken. Meer informatie hierover kunt u ook vinden door in de linker kolom te klikken op "Diverse diensten" en op die pagina klikken op  "Inloop en Ontmoeting" en Dagbesteding".

De volgende Koffie mèt ...zal zijn op woensdag 6 april a.s. Die middag praten we over de Sociale Teams, die per 1 januari 2015 werkzaam zijn in de gemeente.
 
Meer informatie over Koffie mèt ...  kunt u vinden door in de linkerkolom op de pagina van  "Mantelzorg Berg en Dal" te klikken en vervolgens op  "Koffie mèt ...".  Daar vindt u bij voorbeeld verslagen over onderwerpen, die de afgelopen tijd aan de orde zijn geweest.

Op deze pagina "Mantelzorg Berg en Dal" vindt u nog veel meer informatie over alle activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Het activiteitenoverzicht voor april 2016 kunt u lezen door hier te klikken. U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer: 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op.
U kunt ook mailen naar info@mantelzorgbergendal.nl.

WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder.

Jeugd- en jongerenwerk

Elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.30 uur organiseren wij een kindermiddag in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. Deze middag is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van     4 jaar tot 14 jaar.

Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in!
De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen. De kindermiddag draait geheel op vrijwilligers: goedwillende mensen die graag iets willen betekenen voor zijn of haar kinderen of voor die van anderen.

Om het voortbestaan van de kindermiddag te kunnen waarborgen, willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!!

Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen de kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, coördinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl

Héél hartelijk dank namens de kinderen van de kinderclub!!

Avondvierdaagse

Het duurt nog wel even maar zet het vast in je agenda : dit jaar wordt de avondvierdaagse in Groesbeek georganiseerd van 6 tot en met 9 juni.                                                                      Meer info volgt.Buurtsoepie nu ook in Groesbeek-Breedeweg

Wat is Buurtsoepie? De naam zegt het al: een paar buurtgenoten maken soep voor hun mede-buurtgenoten, die graag even de deur uit willen en andere mensen ontmoeten.

Naast de al bestaande Buurtsoepies in Groesbeek-Stekkenberg en in Beek kunt u nu ook elke week op dinsdag om 12.00 uur voor het Buurtsoepie Groesbeek-Breedeweg terecht bij de Buurtmarkt Breedeweg, Bredeweg 61 in Groesbeek.
Voor de Buurtsoepies hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon aanschuiven.

Wilt u meer informatie over de Buurtsoepies, klik dan hier.

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.