Actueel ...


Forte Welzijn is geboren!

Nadat Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn (Overbetuwe) vanaf eind 2014 al een intensievere samenwerking waren aangegaan, is per 30 juni 2016 de volledige fusie tussen beide organisaties een feit.
Een nieuwe start verdient een nieuwe naam: wij gaan gezamenlijk verder onder de naam Forte Welzijn.
 
Forte Welzijn is actief in een groot gebied, te weten in de gemeente Berg en Dal, Heumen, Overbetuwe en West Maas en Waal. Naast de nieuwe naam is er inmiddels ook een nieuwe website gelanceerd, die de komende tijd verder zal worden uitgebouwd. Gedurende deze periode kunt u voor informatie nog terecht op de afzonderlijke websites van Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn : www.welzijngroesbeek.nl  en www.stuwwelzijn.nl

Wilt u al een kijkje nemen op de nieuwe website? Dat kan! Klikt u dan op www.fortewelzijn.nl
Maar ook al is er nu een nieuwe organisatie met een nieuwe naam, wij blijven ons met al onze ervaring inzetten voor de mensen in ons werkgebied!

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank

DOE MEE: KOM NAAR DE ‘DOE! MARKT’ op 18 september a.s.

In samenwerking met de gemeente Berg en Dal organiseert Stichting Welzijn Groesbeek op zondag 18 september a.s. van 10.30 uur tot 16.30 uur de ‘Doe! Markt’ op het Dorpsplein in Groesbeek. In de gemeente Berg en Dal is veel te doen dus laten organisaties, verenigingen en initiatieven van de gemeente, net zoals vorig jaar,  daar graag zien wat ze te bieden hebben. Er zijn muzikale-, sportieve- en dansoptredens en er is een AED-workshop. Wilt u meer weten? Mailt u dan naar vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl of klik op vrijwilligerssteunpunt

Personenalarmering

Vanaf 1 september a.s. gaat er het een en ander veranderen in de Personenalarmering. Meer informatie hierover kunt u vinden door hier te klikken.

Bekend met de straat in Groesbeek Noord

Maakt u zich zorgen om iemand in de buurt, heeft u een goed idee voor uw straat of wilt u iets voor de kinderen in de buurt organiseren? En woont u in Groesbeek Noord? Dan kunt u terecht bij het bewonersnetwerk Bekend met de Straat in Groesbeek Noord. Dit buurtnetwerk, voor en door bewoners van Groesbeek Noord, bestaat uit betrokken bewoners, die een beetje willen meedenken over hun straat en/of hun buurt. Het bewonersnetwerk heeft goede contacten met diverse organisaties die in de buurt werken. Zo kan een vraag of tip snel op de juiste plek komen. Het netwerk kan snel informatie uitwisselen en er kan samen worden bekeken op welke manier op een signaal vanuit de buurt kan worden gereageerd.

Wilt u meer weten over dit initiatief en hoe u zich voor het bewonersnetwerk kunt aanmelden? Klikt u dan hier voor de brochure. U kunt ook contact opnemen met Ernest Jansen van Stichting Welzijn Groesbeek, telefoonnummer 024 – 397 41 88 of mailen naar e.jansen@welzijngroesbeek.nl.

Buurtsoepie

Wilt u er eens uit, andere mensen ontmoeten ťn genieten van een lekker bakje soep? Dan nodigen wij u uit om eens aan te schuiven bij een van de Buurtsoepies. In verschillende wijken van de gemeente wordt door buurtbewoners lekkere soep gemaakt en iedereen is van harte welkom!

Wilt u weten waar de verschillende Buurtsoepies worden georganiseerd? Klik dan in de linkerkolom op "diverse diensten" en op die pagina op "Buurtsoepie". 


Mantelzorg Berg en Dal

In januari van dit jaar werd al aangekondigd dat er druk werd gewerkt aan een nieuwe website voor Mantelzorg Berg en Dal. De werkzaamheden hiervoor zijn inmiddels afgerond en de nieuwe website is nu beschikbaar! Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit deze te gaan bekijken! U kunt dat doen op de volgende link te klikken : www,mantelzorgbergendal.nl

U vindt er allerlei informatie, zoals over de wijze waarop Mantelzorg Berg en Dal u als mantelzorger kan ondersteunen. Ook vindt u er de nieuwsbrief, alle activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd en actuele nieuwtjes. Daarnaast is er extra aandacht voor de jonge mantelzorger.

De informatie over Mantelzorg Berg en Dal op de website van Stichting Welzijn Groesbeek wordt door de lancering van de nieuwe website afgebouwd. Al het actuele nieuws vindt u dus voortaan op www.mantelzorgbergendal.nl

Jeugd- en jongerenwerk

De kinderclub is weer begonnen!

Vanaf 11 mei j.l. kunnen kinderen tussen 4 en 14 jaar hiervoor weer elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur terecht in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in! De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen. De kosten zijn € 1,50 per deelname.

Voor de organisatie van de kinderclub willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!! Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen deze kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, coŲrdinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl


WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. 


Bedankt Giroesbeek!

Precies volgens de planning kwamen op 7 mei .jl. de lokale wielerhelden van Giroesbeek, Tim Davids, Wim Houben en Piet Visser, weer terug in Groesbeek. Ze waren op 28 april in Milaan begonnen aan een bijzondere fietstocht van 1.100 km. die hen door ItaliŽ, Frankrijk en BelgiŽ en Nederland voerde en waarbij ze regen en wind trotseerden. Naast familie en vrienden werden ze ook verwelkomd door burgemeester Slinkman, die de mannen prees voor dit geweldige sportieve resultaat.

Naast lekker gezond bezig zijn en de mooie gemeente Berg en Dal promoten was, volgens de mannen, het derde doel het belangrijkste : een goed doel ondersteunen. Wij zijn bijzonder blij en trots dat zij een bedrag van € 1.500,- bij elkaar hebben gebracht dat, volgens Wim Houben , “bestemd is voor welzijnswerk in Berg en Dal”.

Namens SWG willen we hierbij de mannen ook graag feliciteren met hun bijzondere, sportieve prestatie! Daarnaast willen wij hen hartelijk danken voor hun bijdrage aan het welzijnswerk namens iedereen,
die daar in de toekomst gebruik van kan gaan maken!

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link : www.trefpuntdemeent.nl.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.