Actueel ...


Sportteam

Vanaf 4 maart a.s. kunnen alle basisschoolleerlingen vanaf groep 3 uit heel Groesbeek weer elke week ergens op een schoolplein
- gratis - gaan sporten met ons sportteam!

Voor meer informatie, waaronder alle data waar en wanneer je het sportteam kunt vinden, klik je door hier te klikken. Meer info kun je ook vinden in de linkerkolom bij "Sport- en spelactiviteiten".

Kom jij ook?


Steunpunt Mantelzorg MUG


Manteline

De nieuwe editie van onze nieuwsbrief Manteline is uit, vol met interessante informatie voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden! U kunt deze nieuwe uitgave van de Manteline lezen door hier te klikken. 

Afscheid en welkom bij Steunpunt Mantelzorg MUG

Eind december 2014 heeft Frans Jongeneel, mede-oprichter van het steunpunt, na 6 jaar vrijwillige inzet voor het Steunpunt Mantelzorg besloten om te stoppen en nu echt met pensioen te gaan. We bedanken hem voor de grote betrokkenheid, enorme inzet en integriteit waarmee hij mantelzorgers ondersteunde en het Steunpunt mee vorm en inhoud heeft gegeven.

We vinden het fijn om te kunnen melden dat het steunpunt inmiddels is versterkt met twee nieuwe mensen: Hein van Santvoord en Miel Fransen. We heten hen van harte welkom en we wensen hen veel succes!

Koffie mèt … mevrouw Trees Lemmens van het WMO-loket

Tijdens de bijeenkomst van Koffie mèt ... op 18 februari j.l. was een fysiotherapeut van 
Fysio Groesbeek onze gast. Binnenkort kunt u hier een verslag lezen van deze interessante bijeenkomst.

De volgende Koffie mèt ... is op donderdag 19 maart a.s. Gezien de grote veranderingen
in de WMO hebben wij die middag wederom mevrouw Trees Lemmens van het WMO-loket van de gemeente Groesbeek uitgenodigd; zij was al eerder onze gast op 24 november j.l.  Op 19 maart a.s. zal zij ingaan op praktische zaken, waar mensen tegenaan lopen. 

Zoals altijd bent u van harte welkom op dit koffie-uurtje van 14.00 uur tot 15.30 uur in
De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U bent van harte welkom om uw vragen te stellen, maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Het kopje koffie of thee is gratis.

Meer informatie over Koffie mèt ... en alle andere activiteiten van het Steunpunt kunt u vinden in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg MUG" . U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg MUG via telefoonnummer 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl

Koffie mèt... is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg MUG en wordt maandelijks georganiseerd met steeds wisselende gasten.

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur! Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl.

School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".


In beweging om vallen te voorkomen

Vanuit het Radboud Universiteit Medisch Centrum is men gestart met een onderzoek naar het voorkomen van vallen door bewegingstraining voor 60-plussers. Hiervoor zijn zij op zoek naar deelnemers. Wilt u weten of u kunt meedoen? Klik hier voor meer informatie.


Samenwerking SWG met Stuw

Met ingang van 1 oktober 2014 is een bestuurlijke fusie tussen SWG en Stuw (Overbetuwe) gerealiseerd en is een intensieve samenwerking gestart. Wij houden u de komende tijd via onze website op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Meer over deze samenwerking kunt u nu al vinden door in de linkerkolom te klikken op "Over SWG" en
vervolgens op "de organisatie".


Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn. De gemeenten hebben
er taken bijgekregen die voorheen via de AWBZ geregeld werden. Volgens de nieuwe Participatiewet zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar
werk of een dagbesteding.

Zoals u de afgelopen tijd al in de informatiebulletins van de MUG-gemeenten in onder meer
Het Groesbeeks Weekblad heeft kunnen lezen, is vanaf 1 januari 2015 de rol van de Sociale Teams belangrijk. 

Binnen de MUG-gemeenten zijn vier Sociale Teams opgericht :
- Groesbeek Noord en Heilig Landstichting voor de mensen
  die wonen in het postcodegebied dat begint met 6561,    
  telefoonnummer 024 - 301 37 41,
- Groesbeek Zuid,De Horst en Breedeweg voor de mensen
   die wonen in het postcodegebied dat begint met 6562,
   telefoonnummer 024 - 301 37 42,
- Millingen aan de Rijn, Kekerdom en Leuth,
   telefoonnummer 024 - 301 37 43
- Ubbergen, Beek, Berg en Dal, Ooij, Persingen en Erlecom,
   telefoonnummer 024 - 301 37 44.
De teams zijn op hun telefoonnummer te bereiken van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoren
(behalve op feestdagen).

Voor meer informatie over de Sociale Teams kunt u terecht op de website www.mugaanzet.nl  maar ook op de website www.sociaalteamgroesbeek.nl of door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl.