Actueel ...


School's cool in Groesbeek

School's cool is een mentor-organisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".

School's cool is een project dat wordt ondersteund door    Stichting Kinderpostzegels Nederland en het Oranjefonds.


Eten in Gasterij 't Groeske in Mariendaal

Vindt u het een opgave om voor uzelf alleen thuis te koken en vindt u het leuk om gezellig samen met anderen te eten? Sinds april 2015 kunt u in Gasterij
’t Groeske in Mariendaal “uit gaan eten” en zo genieten van een heerlijke- en gezonde maaltijd. Deze maaltijden worden bereid door Hofmans Catering.

Het 2- of 3-gangenmenu van de dag wordt voor u ter plekke achter het buffet opgeschept en aan uw tafel geserveerd door onze vrijwillige gastheren en
gastvrouwen. Ook kunt u iets te drinken bestellen.
Spreekt u dit aan en bent u 55 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom!

Als u bereid bent een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen, dan kunt u zich hiervoor opgeven bij SWG: U kunt bellen naar telefoonnummer 024 – 397 41 88 (op werkdagen bereikbaar tot 13.00 uur) of een mailtje sturen naar info@welzijngroesbeek.nl.
                                       

Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek

Nieuws
De nieuwste editie, juli 2015, van onze nieuwsbrief Manteline is uit, vol met interessante informatie en activiteiten voor mantelzorgers! U kunt deze nieuwe uitgave van de Manteline lezen door hier te klikken. 

In de maanden juli en augustus zijn er geen activiteiten vanuit het Steunpunt Mantelzorg.


Er even tussenuit in de vakantie : de Mantelzorglunch

Zoals boven al is gemeld, worden er in de vakantie geen activiteiten georganiseerd. Maar misschien wilt u, als mantelzorger, er toch wel even tussenuit . Daarom verzorgt Steunpunt Mantelzorg Groesbeek, samen
met het Inloophuis Groesbeek, op zaterdag 1 augustus a.s. een mantelzorglunch in De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek. Mantelzorgers uit Groesbeek en Heilig Landstichting kunnen, samen met degene waar zij voor zorgen, tussen 12.00 uur en 14.00 uur genieten van een lunch. Tijdens de lunch zijn er optredens van "Mooi was die tijd".  Aan de lunch zijn geen kosten verbonden.

Wilt u hieraan deelnemen? Meld u dan voor 28 juli a.s. aan bij Stichting Welzijn Groesbeek! U kunt hiervoor bellen naar telefoonnummer 024 -397 41 88. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur.

Mantelzorgloop 
De eerstvolgende mantelzorgloop na de vakantie zal zijn op maandag 14 september a.s. Als u wilt meedoen, denkt u er dan aan dat deze start vanaf het Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39 te Groesbeek en niet meer vanaf de Baon! 

Mantelzorgtafel 
Op donderdag 17 september a.s. kunnen mantelzorgers weer aanschuiven aan de Mantelzorgtafel. 


Koffie mt ...
 

De eerstvolgende Koffie mt ... na de vakantie zal zijn op woensdag 23 september a.s.
met als gast mevrouw Liesbeth Joosten. Zij zal wat meer vertellen over dementie en de ziekte van Alzheimer. Zoals altijd bent u dan weer van harte welkom op dit koffie-uurtje van 14.00 uur tot 15.30 uur in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U kunt uw vragen stellen, maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Het kopje koffie of thee is gratis.

Tijdens de laatste Koffie mt ...voor de zomerstop was ergo-therapeute Vera Mlders te gast. Zij gaf onder meer uitleg over hulpmiddelen voor het in- en uitkomen van het bed en over het gebruik van de rolstoel en de rollator. Een verslag van deze middag kunt u binnenkort hier nalezen.

Meer informatie over Koffie mt ..., de Mantelzorgloop, de Mantelzorgtafel en alle andere activiteiten van het Steunpunt kunt u vinden in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek" . U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek" via telefoonnummer 06 - 13 85 91 06. Mark Grning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl


Cursus "ziekenverzorging thuis"

Steunpunt Mantelzorg organiseert binnenkort, in samenwerking met Zorggroep
Zuid-Gelderland (ZZG), de cursus "Ziekenverzorging Thuis". Deze cursus is speciaal voor mantelzorgers en duurt drie dagdelen.

Wat Inhoudt  van de cursus: wat betekent het om ziek te zijn en vooral: hoe is het om voor een zieke te zorgen? Op welke manieren kun je de zorg vergemakkelijken? Bij voorbeeld op een handige manier kleding helpen aan/uit trekken, helpen met opstaan/ gaan zitten, rijden met een rolstoel. Dit gaan we allemaal oefenen, zodat u in de dagelijkse zorg echt beter uit de voeten kunt!

De cursusdagen zijn donderdag 24 september, 1 oktober en 15 oktober a.s. van 19.00 – 21.00 uur. De cursus wordt gegeven in cultureel centrum de Mallemolen in Groesbeek.

U kunt zich opgeven via de mantelzorgtelefoon, nummer 06 - 13 85 91 06 of via een email aan Marjon Galdermans: m.galdermans@welzijngroesbeek.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef u snel op! Wanneer u mee wilt doen maar niet weg kunt, dan horen we dat graag. Er zijn mogelijkheden voor vervangende zorg en/of vervoer


Nacht van Noord

Op 13 juni j.l. werd de eerste "Nacht van Noord" georganiseerd en die was meteen een groot succes!

De bezoekers, die naar het voorzieningenhart Op de Heuvel waren gekomen, genoten van een gevarieerde voorstelling, die gebaseerd was op verhalen van mensen uit Groesbeek-Noord en met name de Stekkenberg. Die kwamen allemaal terug in deze gevarieerde avondvoorstelling vol muziek, verhalen, film en het spandoek, dat door de kinderen van de woensdagmiddaggroep was gemaakt. In al deze onderdelen van de voorstelling kwamen het verleden, het heden en de toekomst  aan bod. Wilt u het verslag lezen over deze bijzondere, "Grsbkse" avond? Dat kan door hier te klikken.

Kijk ook op de website en de social media van de Stekkenberg: www.stekkenberg.nl, facebook.com/stekkenberg en twitter.com/DeStekkenberg (#NvNGroesbeek).                                                                                                                                                           

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn.
De gemeente heeft er veel taken bijgekregen. Daarom zijn in Groesbeek vier Sociale Teams gevormd. Meer over deze teams kunt lezen door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl.