Actueel ...


School's cool in Groesbeek

School's cool is een mentor-organisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".

School's cool is een project dat wordt ondersteund door    Stichting Kinderpostzegels Nederland en het Oranjefonds.


Eten in Gasterij 't Groeske in Mariendaal

Vindt u het een opgave om voor uzelf alleen thuis te koken en vindt u het leuk om gezellig samen met anderen te eten? Sinds april 2015 kunt u in Gasterij
’t Groeske in Mariendaal “uit gaan eten” en zo genieten van een heerlijke- en gezonde maaltijd. Deze maaltijden worden bereid door Hofmans Catering.

Het 2- of 3-gangenmenu van de dag wordt voor u ter plekke achter het buffet opgeschept en aan uw tafel geserveerd door onze vrijwillige gastheren en
gastvrouwen. Ook kunt u iets te drinken bestellen.
Spreekt u dit aan en bent u 55 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom!

Als u bereid bent een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen, dan kunt u zich hiervoor opgeven bij SWG: U kunt bellen naar telefoonnummer 024 – 397 41 88 (op werkdagen bereikbaar tot 13.00 uur) of een mailtje sturen naar info@welzijngroesbeek.nl.

                                       
Sport- en spelactiviteiten

Zomervoetbal bij de Treffers

Vind jij het ook jammer dat het voetbalseizoen weer voorbij is? En wil jij nog lekker voetballen? Vanaf woensdag 27 mei j l. kun je met ons trainen en eventueel een wedstrijdje spelen. 

Voor wie : Voor spelers van 6 t/m 18 jaar
Hoe laat  :  19:00 tot 20:30 uur
Hoe vaak:  8 keer, elke woensdag t/m 15 juli a.s.
Waar        :  op het kunstgrasveld van de Treffers.

Conditie, techniek, tactiek, teamspirit, trots, doorzetten, sterk, fit, gezond, mentaliteit!

Voor meer info: kijk op de website van De Treffers: www.detreffers.nl, op www.jongindebuurt.nl of mail naar 
Niek Hermans : n.hermans@welzijngroesbeek.nl

Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek

Nieuws

De tweede editie in 2015 van onze nieuwsbrief Manteline is uit, vol met interessante informatie en activiteiten voor mantelzorgers! U kunt deze nieuwe uitgave van de Manteline lezen door hier te klikken.
Als u wilt meedoen aan de Mantelzorgloop, denkt u er dan aan dat deze sinds start vanaf het Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39 te Groesbeek en niet meer vanaf de Baon!

Koffie mt … 

Op 15 juni j.l. was de laatste Koffie mt ...voor de zomerstop. Tijdens deze middag was ergotherapeute Vera Mlders te gast.  Zij gaf onder meer uitleg  over hulpmiddelen voor het in- en uitkomen van het bed en over het gebruik van de rolstoel en de rollator.
Een verslag van deze middag kunt u binnenkort hier lezen. Een verslag van Koffie mt ... huisarts Schuurmans op 21 mei j.l. kunt u vinden door hier te klikken.

In juli en augustus zal er dus geen Koffie mt ... zijn. Hierna zal de eerste bijeenkomst weer zijn op woensdag 23 september a.s. met als gast mevrouw Liesbeth Joosten. Zij zal wat meer vertellen over dementie en de ziekt van Alzheimer.

Zoals altijd bent u dan weer van harte welkom op dit koffie-uurtje van 14.00 uur tot 15.30 uur in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U kunt uw vragen stellen, maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Het kopje koffie of thee is gratis. 

Meer informatie over Koffie mt ... en alle andere activiteiten van het Steunpunt kunt u vinden in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek" . U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek" via telefoonnummer 06 - 13 85 91 06. Mark Grning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op.
U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl


Cursus "ziekenverzorging thuis"

Steunpunt Mantelzorg organiseert binnenkort, in samenwerking met Zorggroep
Zuid-Gelderland (ZZG), de cursus "Ziekenverzorging Thuis". Deze cursus is speciaal voor mantelzorgers en duurt drie dagdelen.

Tijdens deze cursus zal het onder meer gaan over wat het betekent om ziek te zijn. En vooral: hoe is het om voor een zieke te zorgen? Op welke manieren kun je de zorg vergemakkelijken? Zo zal er bij voorbeeld worden geoefend om op een handige manier kleding helpen aan en uit trekken, helpen met opstaan uit-, gaan zitten in en rijden met een rolstoel. Zodra er meer bekend is, zoals de data wanneer de cursus zal worden gegeven, kunt u dit onder meer lezen op onze website.


Nacht van Noord

Op 13 juni j.l. werd de eerste "Nacht van Noord" georganiseerd en die was meteen een groot succes!

De bezoekers, die naar het voorzieningenhart Op de Heuvel waren gekomen, genoten van een gevarieerde voorstelling, die gebaseerd was op verhalen van mensen uit Groesbeek-Noord en met name de Stekkenberg. Die kwamen allemaal terug in deze gevarieerde avondvoorstelling vol muziek, verhalen, film en het spandoek, dat door de kinderen van de woensdagmiddaggroep was gemaakt. In al deze onderdelen van de voorstelling kwamen het verleden, het heden en de toekomst  aan bod. Wilt u het verslag lezen over deze bijzondere, "Grsbkse" avond? Dat kan door hier te klikken.

Kijk ook op de website en de social media van de Stekkenberg: www.stekkenberg.nl, facebook.com/stekkenberg en twitter.com/DeStekkenberg (#NvNGroesbeek).                                                                                                                                                           

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn.
De gemeente heeft er veel taken bijgekregen. Daarom zijn in Groesbeek vier Sociale Teams gevormd. Meer over deze teams kunt lezen door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl.