Actueel ...


Wij zijn verhuisd!

Vanaf 22 februari 2016 zijn wij gevestigd in Breedeweg, in het voormalig buurtcentrum De Körf, Kerkpad 7, 6562 GA Groesbeek. U kunt dus niet meer terecht op de Stekkenberg. Ons telefoonnummer en postbusadres blijven hetzelfde.

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Bedankt Giroesbeek!

Precies volgens de planning kwamen op 7 mei .jl. de lokale wielerhelden van Giroesbeek, Tim Davids,
Wim Houben en Piet Visser, weer terug in Groesbeek. Ze waren op 28 april in Milaan begonnen aan een bijzondere fietstocht van 1.100 km. die hen door Italië, Frankrijk en België en Nederland voerde en waarbij ze regen en wind trotseerden. Naast familie en vrienden werden ze ook verwelkomd door burgemeester Slinkman,
die de mannen prees voor dit geweldige sportieve resultaat.

Naast lekker gezond bezig zijn en de mooie gemeente Berg en Dal promoten was, volgens de mannen, het derde doel het belangrijkste : een goed doel ondersteunen. Wij zijn bijzonder blij en trots dat zij een bedrag van € 1.500,- bij elkaar hebben gebracht dat, volgens Wim Houben , “bestemd is voor welzijnswerk in Berg en Dal”.

Namens SWG willen we hierbij de mannen ook graag feliciteren met hun bijzondere, sportieve prestatie! Daarnaast willen wij hen hartelijk danken voor hun bijdrage aan het welzijnswerk namens iedereen,
die daar in de toekomst gebruik van kan gaan maken!

Avondvierdaagse

Bijna is het weer zover : van 6 tot en met 9 juni a.s.  wordt in Groesbeek de jaarlijkse avondvierdaagse georganiseerd. Meer info volgt!


Jeugd- en jongerenwerk

De kinderclub is weer begonnen!

Vanaf 11 mei j.l. kunnen kinderen tussen 4 en 14 jaar hiervoor weer elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur terecht in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek.

Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in!

De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen. De kosten zijn € 1,50 per deelname.

Voor de organisatie van de kinderclub willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!! Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen deze kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, coördinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl


Mantelzorg Berg en Dal

Vanaf 1 januari 2016 is de naam van "Steunpunt Mantelzorg" veranderd in “Mantelzorg Berg en Dal”. Bij een nieuwe naam en website hoort ook een mooi, nieuw logo; deze ziet u hiernaast.

Daarnaast heeft Mantelzorg Berg en Dal sinds kort een nieuwe, eigen website : www.mantelzorgbergendal.nl. De website is al actief en wordt de komende tijd verder uitgebouwd. Die werkzaamheden zijn bijna afgerond en dan kunt u alle informatie op deze nieuwe website vinden. Tot die tijd kunt u hiervoor terecht op deze website.

Er is ook een nieuw contact- emailadres voor Mantelzorg Berg en Dal, waar u vanaf nu naar toe kunt mailen : info@mantelzorgbergendal.nl.

Nieuwsbrief Mantelzorg Berg en Dal
Ook de nieuwsbrief "Manteline" is vanaf 1 januari jl. in een nieuw jasje gestoken en heet nu "Nieuwsbrief Mantelzorg Berg en Dal". De nieuwste editie, die van april 2016, is nu uit en kunt u lezen door hier te klikken.

Koffie mèt ...
Maandelijks organiseren wij een koffie-uurtje voor mantelzorgers in de Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek, waarbij wel elke maand een andere gast uitnodigen. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijn op vrijdag 17 juni a.s. Die middag zal er een medewerker van de Nederlandse Vereniging van Euthanasie te gast zijn die met de mantelzorgers in gesprek zal gaan. U kunt uw vragen stellen maar u mag ook gewoon komen luisteren. U kunt zo binnenlopen; de koffie/thee is gratis.

 Meer informatie over Koffie mèt ...  kunt u vinden door in de linkerkolom op de pagina van  "Mantelzorg Berg en Dal" te klikken en vervolgens op  "Koffie mèt ...".  Daar vindt u bij voorbeeld verslagen over onderwerpen, die de afgelopen tijd aan de orde zijn geweest.

Op deze pagina "Mantelzorg Berg en Dal" vindt u nog veel meer informatie over alle activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Het activiteitenoverzicht voor mei 2016 kunt u lezen door hier te klikken.
U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer: 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar info@mantelzorgbergendal.nl.

WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. 


Buurtsoepie nu ook in Groesbeek-Breedeweg

Wat is Buurtsoepie? De naam zegt het al: een paar buurtgenoten maken soep voor hun mede-buurtgenoten, die graag even de deur uit willen en andere mensen ontmoeten.

Naast de al bestaande Buurtsoepies in Groesbeek-Stekkenberg en in Beek kunt u nu ook elke week op dinsdag om 12.00 uur voor het Buurtsoepie Groesbeek-Breedeweg terecht bij de Buurtmarkt Breedeweg, Bredeweg 61 in Groesbeek.
Voor de Buurtsoepies hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon aanschuiven.

Wilt u meer informatie over de Buurtsoepies, klik dan hier.

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link : www.trefpuntdemeent.nl.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.