Actueel ...


          

Benieuwd wat er staat te gebeuren tijdens de Nacht van Noord ?? Alle informatie vindt u hier of ga naar www.stekkenberg.nl, facebook.com/stekkenberg of twitter.com/DeStekkenberg

School's cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool".


Avondvierdaagse 2015

Zet vast in je agenda : op 1, 2, 3 en 4 juni a.s. kan iedereen weer meewandelen met de avondvierdaagse in Groesbeek. De wandelingen voeren langs de mooiste plekjes van het bosgebied rondom Groesbeek! Het startbureau is dit jaar in het Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.

De wandelafstanden zijn: 5, 10 en 15 km. Inschrijven kan op 1 juni vanaf 15.00 uur. De starttijd is elke dag tussen 17.00 en 19.00 uur. Op 4 juni zal het wel bekende orkest ALDÖRUM zorgen voor stemmige muziek.        Voor meer informatie kunt u mailen naar : avondvierdaagsegroesbeek@hotmail.com

Jullie doen toch ook weer mee ?!!!


Sport- en spelactiviteiten

Zomervoetval bij de Treffers

Op woensdag 27 mei 2015 gaat het zomervoetbal van start!
Er wordt 8 keer wekelijks gespeeld van 19.00 uur tot 20:30 uur. Meer info volgt!

Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek

Nieuws

De nieuwste editie van onze nieuwsbrief Manteline is uit, vol met interessante informatie voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden! U kunt deze nieuwe uitgave van de Manteline lezen door hier te klikken. 
Bekijkt u ook eens ons activiteitenoverzicht! Deze vindt u door hier te klikken.

Koffie mèt … de ergotherapeut

Op 21 mei j.l. organiseerde Steunpunt Mantelzorg, in samenwerking met Inloophuis Groesbeek, Koffie mèt … met als gast huisarts Jaap Schuurmans uit Groesbeek.
Een verslag van deze bijzondere middag kunt u binnenkort hier vinden. Het Inloophuis Groesbeek is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte zoals kanker.

De volgende Koffie mèt ... zal zijn op maandag 15 juni a.s. Die middag hebben we een ergotherapeut te gast, die onder meer uitleg zal geven over hulpmiddelen voor het in- en uitkomen van het bed en/of de auto en over het gebruik van de rollator.

Zoals altijd bent u van harte welkom op dit koffie-uurtje van 14.00 uur tot 15.30 uur in
De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U bent van harte welkom om uw vragen te stellen,
maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Het kopje koffie of thee is gratis. 
Deze Koffie mèt ... zal de laatste zijn voor de zomerperiode: in juli en augustus zijn er geen activiteiten.

Meer informatie over Koffie mèt ... en alle andere activiteiten van het Steunpunt kunt u vinden in de linkerkolom bij "Steunpunt Mantelzorg MUG" . U kunt ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg MUG via telefoonnummer 06 - 13 85 91 06. Mark Gröning of Marjon Galdermans nemen de telefoon op. U kunt ook mailen naar m.galdermans@welzijngroesbeek.nl

Meer informatie over het Inloophuis Groesbeek kunt u vinden op hun website : www.inloophuisgroesbeek .nl.
Daar vindt u onder meer informatie over een seminar, getiteld “Zorg rondom kanker”, dat op vrijdag 29 mei a.s.
zal worden gegeven in De Mallemolen.

Training voor Mantelzorgers "Moed doet Goed"

De Radboud Zorgacademie start op 15 mei 2015 een training voor mantelzorgers, getiteld “Moed doet Goed”.

De training gaat over bemoediging geven én ontvangen. Bemoediging is elke vorm van aandacht die anderen of onszelf moed of kracht geeft. Als mantelzorger geeft u véél, en dat doet u graag. Hoe blijft u daarbij ook zelf goed in balans? Dat is de centrale vraag die u in vijf praktische bijeenkomsten gaat verkennen.

Meer informatie vindt u in de brochure, die door de RadboudAcademie hierover is samengesteld. Deze opent u door hier te klikken.


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoon-
nummer 024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur!
Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl.

Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg, werk en welzijn.
De gemeente heeft er veel taken bijgekregen. Daarom zijn in Groesbeek vier Sociale Teams gevormd. Meer over deze teams kunt lezen door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter
geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank:  www.voedselbankgroesbeek.nl.