Actueel ...

Verhuizing kantoor SWG

Per 1 september 2014 is het kantoor van SWG verhuisd. Vanaf deze datum kunt u dus niet meer terecht in het kantoor bij De Mallemolen maar kunt u ons bezoeken in de Baon aan de Stekkenberg 49. Ons telefoonnummer 024 - 397 41 88 en ons emailladres: info@welzijngroesbeek.nl  zijn NIET veranderd.

 


Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.  

Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets wat uw interesse heeft? Neemt u dan contact op met  het vrijwilligerssteunpunt via email: vrijwilligerssteunpunt@welzijngroesbeek.nl, tel. 06 - 53 76 48 09 of telefoonnr.
024- 397 41 88. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank.
Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit met allerlei interessante informatie. De nieuwste editie is uit en kunt u lezen door hier te klikken.


Veranderingen in zorg, werk en welzijn

Al langere tijd wordt er veel over gesproken en staat er veel over in de krant: er zijn veranderingen op komst in de organisatie van zorg, werk en welzijn. Per 1 januari 2015 draagt de Overheid allerlei taken over naar de gemeenten. Daarom zijn er binnen de MUG-gemeenten de zogenaamde Sociale Teams opgericht. Meer informatie hierover kunt u vinden door in de linkerkolom te klikken op "Sociale Teams".


Ouderenwerk

Actief ouder worden

Door ingrijpende veranderingen in de zorg wordt een steeds groter beroep gedaan op mensen om zichzelf te kunnen redden. Door het ouder worden is dat niet altijd even makkelijk! In samenwerking met ROC ’t Achterom wil Stichting Welzijn Groesbeek mensen daarin ondersteunen.

Gedurende 2 maanden zijn er 4 bijeenkomsten waarin we praten over wat het ouder worden voor jou betekent, wat je graag zou willen en wat jou daarbij kan helpen. Samen met anderen ga je op zoek naar de mogelijkheden, om zo zelfredzaam mogelijk ouder te worden en zelf de regie te houden.

We starten woensdagochtend 19 november a.s.
Deelname is gratis en vervoer kan geregeld worden. Voor vragen en aanmelding kunt u bellen naar
Anke Jacobs, telefoonnummer 06 -12 86 75 74 of mailen naar : a.jacobs@welzijngroesbeek.nl


Sportteam

BOOTCAMP !!!

Voor wie : alle kinderen van 8 tot en met 14 jaar
Wanneer : woensdag 22 oktober en vrijdag 24 oktober a.s.
Hoe laat : vanaf 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur
Waar : we vertrekken vanaf basisschool Op de Heuvel (Voorzieningenhart)
Kosten : helemaal GRATIS!!I
Inschrijven is niet nodig! Wel graag uiterlijk 13.15 uur aanwezig zijn!

Trots, doorzettingsvermogen, kracht, fitheid, gezondheid, mentaliteit en afzien!
Wil je meer weten over het sportteam? Klik dan in de linkerkolomop "sport- en spelactiviteiten".


Steunpunt Mantelzorg

Koffie mèt……. een lid van het Sociaal Team

Op donderdagmiddag 23 oktober a.s. kunt u om 14.00 uur in de Mallemolen een kopje koffie komen drinken met iemand van een Sociaal Team. U kunt er met uw vragen terecht maar u kunt ook gewoon komen luisteren. Wilt u meer weten over Koffie mèt ..., klik dan eens in de linkolom op "Steunpunt Mantelzorg" en vervolgens op "Koffie mèt ..".
Meer over de Sociale Teams kunt u nalezen in de linkerkolom bij "Sociale teams".

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Groesbeek: telefoon 06 – 13 85 91 06; Mark Gröning of Frans Jongeneel nemen de telefoon op. Koffie mèt... is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg Groesbeek en wordt maandelijks georganiseerd met steeds wisselende gasten.

Dag van de Mantelzorg

Zoals elk jaar staat de eerste week van november in het teken van de mantelzorger. Ook in Groesbeek wordt hier graag aandacht aan besteed: Steunpunt Mantelzorg organiseert daarom op woensdag 5 november a.s. om 20.00 uur een gezellige ontspanningsavond in De Mallemolen in Groesbeek. Meer informatie kunt u vinden door hier te klikken.

We nodigen hierbij alle mantelzorgers en hun familieleden en hulpvragers uit Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn van harte uit!

Op 2 oktober jl. organiseerde Steunpunt Mantelzorg een themabijeenkomst onder de titel "Veilig in en om huis".
Een verslag van deze informatieve middag, waar veel goede tips werden gegeven over veiligheid in- en om het huis, kunt u hier lezen.


Maaltijdservice "Tafeltje Dekje"

Elke dag brengen onze vrijwilligers een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd aan huis bij mensen, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Voor deze mensen is de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ een uitkomst, want die maakt het hen mogelijk om, ondanks beperkingen, langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.

Graag breiden wij onze groep vrijwillige chauffeurs, die de maaltijden rondbrengt, verder uit. Alle mensen, die van Tafeltje Dekje gebruik maken, kijken elke dag uit naar hun maaltijd en de chauffeur! Het werk van onze chauffeurs wordt door de mensen dan ook erg gewaardeerd!

Zou u ons team chauffeurs willen versterken en wilt u meer weten? Belt u dan met telefoonnummer 024 - 397 41 88 of stuur een mailtje naar info@welzijngroesbeek.nl

Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van SWG. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank die u hier kunt aanklikken.


Jeugd- en jongerenwerk

Zoals elk jaar hebben onze jeugd- en jongerenwerkers weer allerlei leuke, sportieve en spannende activiteiten georganiseerd voor jong en wat ouder! Wil je weten wat er allemaal te doen is, de komende tijd? Klik dan op brochure.
Er is vast wel iets bij wat jij leuk vindt, dus jij komt toch ook?!!

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, kun je altijd contact opnemen met een van onze jeugd- en jongerenwerkers. Klik ook eens in de linkerkolom bij "Jeugd en jongerenwerk", daar vind je ook hun contactgegevens

 

Ook is het sportteam ook weer elke woensdag- of vrijdagmiddag op pad met de sportbus om met Groesbeekse basisschoolleerlingen vanaf groep 3 lekker te bewegen in de buitenlucht! Voor meer info hierover en een overzicht waar het sportteam wekelijks te vinden is, klik hier.

 

School's Cool in Groesbeek

School's cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend
in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt.

Wij zijn op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 - 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Wilt u meer weten? Klik dan in de linkerkolom op "School's cool". 


Voorzieningenhart Op de Heuvel

Eindelijk was het dan zover : onder een stralend zonnetje werd op 10 oktober 2014 door burgemeester Keereweer het nieuwe voorzieningenhart Op de Heuvel officieel geopend.

Veel mensen waren naar de Ericastraat gekomen om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken. Voor een verslag van deze bijzondere middag, klik hier.

Rond de officiële opening van Op de Heuvel was een heus feestweekend georganiseerd. Een van die evenementen was het zéér geslaagde Stekkenbergs Pruuvement dat op zaterdag 11 oktober j.l. werd gehouden.