Actueel ...

De meeste mensen weten het inmiddels wel : sinds 22 februari 2016 zijn wij gevestigd in Breedeweg, in het voormalig buurtcentrum De Körf, Kerkpad 7, 6562 GA Groesbeek. U kunt dus niet meer terecht op de Stekkenberg. 
Ons telefoonnummer en postbusadres is niet veranderd.

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt.

Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan op vacaturebank

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse in Groesbeek, die maandag 6 juni j.l. van start ging, zit er weer op!  Ook dit jaar wandelden de deelnemers weer vier avonden door de prachtige bossen van Groesbeek. Zowel maandag als dinsdag werd er voor later op de avond onweer verwacht, maar dat bleef gelukkig uit! Woensdagavond was het niet meer zo warm als de eerdere dagen en was het heerlijk wandelweer.   En ook op de laatste wandelavond werden de deelnemers onder een heerlijk zonnetje aan de finish bij voorzieningenhart Op de Heuvel door familie en vrienden binnengehaald! Aan het enthousiasme van de wandelaars was wel te zien dat iedereen er weer van genoten heeft! 

Natuurlijk is er volgend jaar weer een avondvierdaagse! Zet de data alvast in je agenda : van 12 juni tot en met 15 juni 2017 zijn alle wandelaars weer van harte welkom in Groesbeek! Tenslotte heel hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen om ook dit jaar van de avondvierdaagse weer een prachtig, gezellig en veilig evenement te maken!!

Mantelzorg Berg en Dal

In januari van dit jaar werd al aangekondigd dat er druk werd gewerkt aan een nieuwe website voor Mantelzorg Berg en Dal. 

Wij zijn blij en trots nu te kunnen melden dat de nieuwe website nu beschikbaar is! Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit deze te gaan bekijken!
U kunt dat doen op de volgende link te klikken : www,mantelzorgbergendal.nl

U vindt er allerlei informatie, zoals over de wijze waarop Mantelzorg Berg en Dal u als mantelzorger kan ondersteunen. Ook vindt u er de nieuwsbrief, alle activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd en actuele nieuwtjes. Daarnaast is er extra aandacht voor de jonge mantelzorger.

De informatie over Mantelzorg Berg en Dal op de website van Stichting Welzijn Groesbeek wordt door de lancering van de nieuwe website afgebouwd. Al het actuele nieuws vindt u dus voortaan op www.mantelzorgbergendal.nl

Jeugd- en jongerenwerk

De kinderclub is weer begonnen!

Vanaf 11 mei j.l. kunnen kinderen tussen 4 en 14 jaar hiervoor weer elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur terecht in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek.

Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in!

De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen. De kosten zijn € 1,50 per deelname.

Voor de organisatie van de kinderclub willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!! Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen deze kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, coördinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl

WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. 


Buurtsoepie nu ook in Groesbeek-Breedeweg

Wat is Buurtsoepie? De naam zegt het al: een paar buurtgenoten maken soep voor hun mede-buurtgenoten, die graag even de deur uit willen en andere mensen ontmoeten.

Naast de al bestaande Buurtsoepies in Groesbeek-Stekkenberg en in Beek kunt u nu ook elke week op dinsdag om 12.00 uur voor het Buurtsoepie Groesbeek-Breedeweg terecht bij de Buurtmarkt Breedeweg, Bredeweg 61 in Groesbeek.
Voor de Buurtsoepies hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon aanschuiven.

Wilt u meer informatie over de Buurtsoepies, klik dan hier.

Bedankt Giroesbeek!

Precies volgens de planning kwamen op 7 mei .jl. de lokale wielerhelden van Giroesbeek, Tim Davids, Wim Houben en Piet Visser, weer terug in Groesbeek. Ze waren op 28 april in Milaan begonnen aan een bijzondere fietstocht van 1.100 km. die hen door Italië, Frankrijk en België en Nederland voerde en waarbij ze regen en wind trotseerden. Naast familie en vrienden werden ze ook verwelkomd door burgemeester Slinkman, die de mannen prees voor dit geweldige sportieve resultaat.

Naast lekker gezond bezig zijn en de mooie gemeente Berg en Dal promoten was, volgens de mannen, het derde doel het belangrijkste : een goed doel ondersteunen. Wij zijn bijzonder blij en trots dat zij een bedrag van € 1.500,- bij elkaar hebben gebracht dat, volgens Wim Houben , “bestemd is voor welzijnswerk in Berg en Dal”.

Namens SWG willen we hierbij de mannen ook graag feliciteren met hun bijzondere, sportieve prestatie! Daarnaast willen wij hen hartelijk danken voor hun bijdrage aan het welzijnswerk namens iedereen,
die daar in de toekomst gebruik van kan gaan maken!

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link : www.trefpuntdemeent.nl.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.